"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Update Berichtgeving Coronavirus aan Besturen, Commissies en Contactpersonen (4)

De overheid heeft vorige week besloten de meeste maatregelen te verlengen tot 20 mei. Voorzichtig komt er wat ruimte maar de meeste maatregelen rondom de Corona-aanpak blijven vooralsnog ongewijzigd. Enig perspectief of elke vorm van duidelijkheid ontbreekt nog en het verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht is verlengd tot 1 september.

Een ander relevant aspect is dat sinds afgelopen week noodwetgeving van kracht is waardoor VvE’s de mogelijkheid hebben om de algemene vergadering met maximaal 6 maanden uit te stellen. Deze spoedwet geeft bovendien VvE’s de mogelijkheid om digitaal en/of via een videoverbinding te vergaderen en besluiten te nemen door middel van digitaal stemmen.

Op grond van de berichtgeving van vorige week hebben wij besloten onze eigen maatregelen te verlengen. Concreet houdt dit in dat VVE Commitment tot 1 september fysiek geen algemene ledenvergaderingen met haar VvE’s zal bijwonen c.q. zal houden. Dit doen wij vanuit onze verantwoordelijkheid om elk risico tot verspreiding tot een minimum te beperken en hierbij in aanmerking nemende de van kracht zijnde richtlijnen zoals de veelbesproken 1,5 meter afstand. In aanvulling hierop vinden wij het belangrijk duidelijkheid te hebben voor alle betrokkenen, dit mede gezien de benodigde werkzaamheden om een goede ledenvergadering voor te bereiden en te doen plaats vinden.

Fysieke vergaderingen in klein verband (met max. 6 personen) kunnen desgewenst mogelijk voor 1 september na overleg en met instemming van alle betrokkenen plaats vinden. Mits dit mogelijk is binnen de regelgeving en waarbij naleving van de van kracht zijnde richtlijnen gewaarborgd wordt. Deze optie kan van toepassing zijn bij kleine VvE’s of indien met machtigingen (volmachten) gewerkt wordt.

Digitaal en/of door middel van videoverbinding vergaderen en besluiten nemen kunnen wij nu ook aanbieden en voor onze VvE’s regelen. Mede dankzij de mogelijkheden die Twinq (digitaal vergaderen en digitaal stemmen) en Microsoft Teams (videobellen) bieden kunnen wij digitaal vergaderen faciliteren. Het kan een prima alternatief zijn en wij zijn voornemens deze mogelijkheid in de toekomst breder uit te rollen en waar mogelijk (en wenselijk) te gebruiken.

Wat onze dienstverlening en bereikbaarheid betreffen blijft van kracht wat wij in onze eerdere berichtgevingen gecommuniceerd hebben. Uiteraard volgen wij, net als iedereen, de Corona-ontwikkelingen nauwlettend.

Bij vragen of opmerkingen kan contact met ons opgenomen worden. Wij zijn telefonisch en per mail tijdens werkdagen bereikbaar.

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?