"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE

Per 1 april 2021 kunt u weer een SEEH-aanvraag indienen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft het totale beschikbare budget € 32,2 miljoen tot en met december 2022 beschikbaar gesteld. Dit totale budget is bestemd voor energieadvies, procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en de energiebesparende maatregelen aan het gebouw van de Verenigingen van Eigenaren (VvE).

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is bestemd voor VvE’s die energie willen besparen in hun gebouw en de appartement(en).

Deze subsidie is bestemd voor (gemengde) VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties. Commercieel vastgoed binnen de VvE (zoals winkels of kantoren) is uitgesloten van subsidie.

U kunt subsidie aanvragen voor:

  • energieadvies door een gecertificeerde energieprestatieadviseur, eventueel in combinatie met procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP);
  • energiebesparende maatregelen, waaronder isolatiemaatregelen of aanvullende energiebesparende maatregelen of voor een samenhangend ‘zeer energiezuinig pakket’.

Daarnaast verstrekt het Nationaal Warmtefonds voor de verduurzaming van VvE’s laagrentende leningen in de vorm van een Energiebespaarlening.

Subsidie voor energieadvies

Wilt u weten welke energiebesparende maatregelen voor uw gebouw(en) het beste resultaat en rendement geven? Vraag dan subsidie aan voor energieadvies. Deze subsidie heeft 3 varianten. Een energieadvies:

  • van een gecertificeerde energieprestatieadviseur (EPA);
  • met externe procesbegeleiding;
  • met een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) in combinatie met energieadvies en eventuele procesbegeleiding.

Vraag deze subsidie aan nadat u de kosten heeft gemaakt.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen en voorwaarden

Wilt u met uw VvE 2 of meer energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren? Dan vraagt u vooraf subsidie aan. U moet deze subsidie voor elk gebouw apart aanvragen, voordat u de maatregelen uitvoert. De subsidie heeft 3 varianten met bijbehorende voorwaarden: isolatiemaatregelen, aanvullende maatregelen en zeer energiezuinig pakket.

Aanvragen

U wilt de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor verenigingen (VvE) aanvragen. U regelt uw aanvraag online en u logt in met eHerkenning niveau 2+ of hoger. Heeft u deze nog niet? Vraag dan eerst eHerkenning aan.

Bekijk het aanvraagproces van voorbereiden tot aanvragen. Of bekijk alle informatie op de website van de RVO.

Bron: RVO.nl

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?