"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WOZ-beschikking voor tienduizenden appartementseigenaren te hoog

Afgelopen zaterdag, 15 februari,  bij het TV-programma Kassa: Tienduizenden appartementseigenaren ontvangen te hoge WOZ-beschikking

De WOZ-waarde van naar schatting tienduizenden appartementen wordt structureel te hoog vastgesteld door een taxatiefout van de gemeente.
Dit komt omdat gemeenten ten onrechte het reservefonds van de VvE optellen bij de woningwaarde. Hierdoor komt de WOZ-waarde van vele woningen duizenden euro’s te hoog uit. Met als gevolg dat een groot aantal  appartementseigenaren te veel belasting betalen.
Het hof in Den Haag heeft op 30 oktober 2019 de uitspraak gedaan dat het aandeel in het reservefonds niet mag meegenomen worden in de waardebepaling voor de WOZ.

De kans is groot dat veel appartementseigenaren geld kunnen besparen.
Consumentenorganisatie VvE-belang heeft hiervoor aandacht gevraagd bij het TV-programma Kassa en heeft voor consumenten een eenvoudige oplossing gevonden voor die appartementseigenaren die twijfelen aan de juistheid van de WOZ-waarde.

Op dit moment vallen in veel gemeenten de WOZ-beschikkingen in de brievenbus. Een goed moment om indien nodig bezwaar te maken.

Meer weten?

Twinq heeft hierover informatie die interessant is voor alle appartementseigenaren beschikbaar gesteld in hun Vve Portaal.

Of kijk op de website van VVE belang voor meer informatie.

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?