"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energiebespaarlening voor VvE’s

Het Nationaal Warmtefonds (voorheen Energiebespaarfonds) stimuleert particuliere woningeigenaren om energiezuinige maatregelen te treffen. Dit fonds is landelijk beschikbaar voor eigenaren-bewoners en VvE’s. Het fonds is een gevolg van het Woonakkoord in 2013. Sinds 22 juli 2020 heet het fonds Nationaal Warmtefonds. 

Een comfortabel en energiezuinig huis kan bijdragen aan een lagere energierekening en aan waardebehoud van de woning. Een slimme investering dus. Afhankelijk van het energieverbruik kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van de lening te dekken. Soms is er zelfs extra te besparen. Het Nationaal Warmtefonds verstrekt uitsluitend leningen voor bestaande bouw.

SVn is door de Stichting Nationaal Warmtefonds aangewezen als uitvoeringsorganisatie en bemiddelaar van het Nationaal Warmtefonds . Dat betekent dat een woningeigenaar rechtstreeks contact heeft met SVn.  Het aanvragen van de lening verloopt niet via de gemeente of provincie, maar kan via www.energiebespaarlening.nl.

Het fonds is gevuld door de Rijksoverheid, de Rabobank en de ASN bank. Totaal is er 300 miljoen beschikbaar. Volgens vertrouwd SVn-recept is het een revolverend fonds. Rente en aflossing vloeien terug in het fonds, waardoor opnieuw (VvE) Energiebespaarleningen kunnen worden verstrekt.

Is er een verschil met de Duurzaamheidslening?

De Energiebespaarlening is landelijk beschikbaar. Het grootste verschil met de Duurzaamheidslening is dat de Duurzaamheidslening regionaal wordt ingevuld. De gemeente of provincie bepaalt lokaal welke maatregelen mogen worden gefinancierd en welke doelgroepen voor de Duurzaamheidslening in aanmerking komen. De Energiebespaarlening heeft vaste maatregelen die zijn toegestaan. Een belangrijk aandachtspunt is dat de Energiebespaarlening een maximum van 75% stelt bij het financieren van zonnepanelen.

Informatie en aanvragen (VvE) Energiebespaarlening

Kijk voor meer informatie en het aanvragen op www.energiebespaarlening.nl.

De belangrijkste voorwaarde is dat de VvE bestaat uit tenminste 8 wooneenheden.  De lening heeft een omvang van minimaal € 25.000,- en maximaal € 10.000.000,- (met een maximum van € 25.000,- per appartementsrecht betreffende een wooneenheid). Uitzonderingen op het maximale leenbedrag per appartementsrecht zijn het Zeer Energiezuinige Pakket (maximaal € 50.000,-) en ZEP+/Nul op de Meter (maximaal € 65.000,-).

Bron: SVN

Mis niets en blijf op de hoogte van al het nieuws

× Hoe kunnen we je helpen?